28.1 C
Nitra
utorok, 25 júna, 2024

Vyskúšajte vianočnú tortu s višňami

Vianočná torta s višňami je trochu náročnejší recept na prípravu, ale ten výsledok je neodolateľný.

Mrazené višne dostanete v každom obchodnom reťazci a ak by náhodou sa vám ich nepodarilo zohnať, môžete ich nahradiť aj lesným mrazeným ovocím alebo zaváranými višňami. Pridaním do cesta perníkového korenia dosiahnete úžasne voňavý a chutný zážitok.

Mám veľmi rada toto ročné zimné obdobie, väčšinou v pečení používam prenikavé originálne korenia, akou je aj škorica alebo perníkové korenie, či kardamóm. Priznám sa, veľmi rada tvorím recepty aj pre náročnejšie gazdinky :-), ktoré radi tvoria a čas ich pri príprave vôbec neodradí 🙂 Každopádne vám prajem krásny zážitok a pôžitok pri pečení mojich vianočných inšpirácií.

Čokoládová nepečená saláma s nádychom kávy

Vianočná torta s višňami

/ bez lepku/

Doba pečenia/ 180°C, 30 minút

Suroviny/Cesto/ suroviny na jeden korpus

4ks vajíčka

30g kokosový cukor

100g mleté blanšírované mandle

2PL bio kakao s nízkym obsahom tuku a cukru

150ml kokosové mlieko v krabici bez cukru

50ml  kokosový olej

1čl prášok do pečiva bez fosfátu

1čl korenie mix do múčnikov  / perníkové korenie /

100g ryžová hladká celozrnná múka

Vyskúšajte vianočnú tortu s višňami
Vianočná torta s višňami

Náplň

400g mrazené višne bez kôstky  / môžete použiť aj zavárané višne /

3PL kokosový cukor   / med, ryžový sirup /

50ml vody

2PL vanilkový puding

Krém

500g mascarpone

2ks 400ml hustý kokosový krém v plechovke

2čl vanilka bourbon / mletá alebo tekutá /

med, ryžový sirup

Postup

Vajíčka si oddelíme a žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame ostatné suroviny, kokosové mlieko, olej, všetko vymiešame mixérom. Nakoniec primiešame zľahka bielka vyšľahané so štipkou soli.

Cesto vlejeme do 18cm menšej okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 180°C, 30 minút. Proces opäť zopakujeme a upečieme ešte jeden korpus. Obidva korpusy necháme vychladnúť a potom jemne prekrojíme napoly.

Kokosový krém v plechovke dáme na noc do chladničky, aby nám viac stuhol. Mrazené višne dáme spolu s vodou, kokosovým cukrom do hrnca a privedieme k varu. Môžete použiť aj med alebo ryžový sirup. Sladenie nechám na váš výber. Mrazené višne dusíme do mäkka, po chvíli pridáme vanilkový puding, vymiešame hustý krém. Dáme bokom úplne vychladnúť.

Vianočné orechové kolieska

Do misky dáme mascarpone, hustú časť kokosový krém z plechovky, vanilka, sladenie opäť nechám na váš výber. Vymiešame mixérom hladký krém. Vezmeme si cukrárenské vrecúško, dookola vždy dáme trocha krému z mascarpone a stred vyplníme višňovým krémom. Zopakujeme ešte dvakrát.

Posledný korpus jemne na vrch pritlačíme a ostatným krémom potrieme celú tortičku dookola. Dáme schladiť na noc do chladničky. Na druhý deň si môžete tortičku ozdobiť vianočnými perníčkami. Ak sa rozhodnete pre višne zavárané, pridajte do hrnca trochu viac višňovej vody z pohára. Mne sa pracovalo výborne s mrazenými višňami. Milujem túto kombináciu chutí s višňami. Korpusy sú skutočne jemné a ľahulinké.   

Vyskúšajte vianočnú tortu s višňami
Naša Silvia s dcérou Viki

S láskou k pečeniu Silvia

Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac. 

Poznámka: Hustý kokosový krém v plechovke   /zelené balenie Lidl/

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články