14.1 C
Nitra
piatok, 24 mája, 2024

Slaný špenátovo zeleninový koláč

Keďže sa nám krásne všetko prebúdza do zelenej jarnej krásy, dnes mám pre vás skvelý slaný recept. V tomto recepte môžete využiť svoju fantáziu, experimentovať s rôznymi surovinami  a farebnosťou zeleniny.

Ešte stále je čas a zber medvedieho cesnaku, kľudne to využite a pridajte do cesta. Môžete si pridať medvedí cesnak ku baby špenátu a tak spolu zmixujete. Fantázie sa medze nekladú 🙂 Tento krásne zelený slaný koláč môžete upiecť trebárs aj k Veľkonočným sviatkom, ktoré nám už onedlho klopkajú na dvere. Užite si nádherný pokojný čas priatelia a nech vám to krásne pečie. Koláč je , samozrejme, bez lepku.

Mozzarelové posúchy s medvedím cesnakom (bez lepku)

Slaný špenátovo zeleninový koláč
Slaný špenátovo zeleninový koláč

Doba pečenia/ 180°C, 40 minút  

Suroviny /Cesto

125g čerstvý baby špenát

3ks vajíčka

pol šálky kokosové mlieko v krabici bez cukru  / náhrada – ovsené alebo ryžové mlieko /

3PL kokosový olej

150g ovsená múka bez lepku

1čl jedlá sóda  / náhrada – prášok do pečiva bez fosfátu /

5PL strúhaný syr mozzarella

syr  gouda   / môžete si zvoliť podľa seba aj  iný tvrdý syr /

polovica stonkový zeler  / jedna menšia nožička /

polovica červenej papriky / použila som kápiu /

pár kúskov fazuľkové struky nakrájané na drobno   / náhrada – mrazené /

pistácie

soľ, mix sušených byliniek   / používam himalájsku čiernu  alebo ružovú soľ a bylinky bez chemických prísad /

Sezóna medvedieho cesnaku: Spravte si pesto alebo ochutenú soľ

Postup

Vajíčka si oddelíme. Špenát si sparíme a potom spolu so žĺtkami zmixujeme. Pridáme postupne mlieko, olej, múku a jedlú sódu. Do cesta si nakrájame zeleninu a pridáme strúhaný syr mozzarella a trochu nakrájaný syr gouda. Môžete si kľudne aj podľa seba zvoliť inú zeleninu, ktorú máte radi a pridať iný tvrdý syr na kocky nakrájaný do cesta.

Nakoniec do cesta opatrne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vlejeme do 18cm okrúhlej formy vystlanej  papierom na pečenie. Vrch som posypala rozdrvenými pistáciami a dáme piecť na 180°C, 40 minút. Pred podávaním koláčika môžete vrch posypať ešte strúhaným syrom. Teraz je obdobie aj čerstvých byliniek a medvedieho cesnaku, ak ich pridáte do koláčika, nič tým nepokazíte.   

S láskou k pečeniu Silvia

Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Prihlásiť sa na odber
Upozorniť na
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Prečítajte si tiež

Najnovšie články

0
Komentujte a vyjadrite svoj názor.x