18.7 C
Nitra
štvrtok, 19 septembra, 2024

Mozzarelové posúchy s medvedím cesnakom (bez lepku)

Tentokrát mám pre vás skvelý jednoduchý recept na zdravé posúchy. A keďže máme ešte stále obdobie medvedieho cesnaku, môžete použiť veselo do pečenia.

Mozzarelové posúchy s medvedím cesnakom (bez lepku)
Mozzarelové posúchy

Medvedí cesnak je zdravá bylinka z čeľade cesnakovité a je výborným prečisťovadlom. Má skutočne mnoho liečivých vlastností a detoxikačnú schopnosť. Veľmi rada z medvedieho cesnaku pripravujem pesto, bylinkové maslo, soľ, a taktiež ho fermentujem trebárs s červenou kapustou, červenou repou a iným druhom zeleniny. Posúchy sú v kombinácii tekvicovej múky, ktorá je bohatá na vlákninu, bielkoviny a je oceňovaná pre vysoký obsah vitamínu E. Oceňujem pečenie takýchto posúchov v rúre bez ťažkých olejov a tieto sa skutočne vydarili..

Doba pečenia/ 180°C, 20 – 23 minút

Suroviny/Cesto

200g mozzarella strúhaný syr

80 – 100g baby špenát

1 – 2ks cesnak

250g nízkotučný tvaroh   / náhrada – riccota syr/

100g tekvicová múka

1čl jedlá sóda

hrsť mletých mandlí, soľ, čerstvé alebo sušené bylinky / vlastný výber /

bazalka, petržlenová vňať, medvedí cesnak

Vyskúšajte aj Zdravý domáci chlebík s mandľami

Postup

Baby špenát si sparíme a zmixujeme. Postupne pridávame, tvaroh, mozzarella syr a ostatné suché suroviny.  Vypracujeme rukami cesto. Vždy si trochu z cesta odoberieme, tvarujeme malé posúchy a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pozor, posúchy ukladajte na plech vzdialene od seba, pri pečení sa trochu roztiahnu. Pečieme na 180°C, 20 – 23 minút. Ak nemáte k dispozícii tekvicovú múku, môžete ju nahradiť aj ovsenou múkou bez lepku. Posúšiky sú veľmi chutné a určite vám doma nezostane ani jeden.  

S láskou k pečeniu Silvia

Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Prihlásiť sa na odber
Upozorniť na
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Prečítajte si tiež

Najnovšie články

0
Komentujte a vyjadrite svoj názor.x