23.1 C
Nitra
štvrtok, 20 júna, 2024

Mimoriadna lahôdka: Koláčik s chuťou lesných čučoriedok a gaštanov

Dnes mám pre vás úplne jednoduchý recept s čučoriedkami. Moje najobľúbenejšie ovocie 🙂

Poznáte gaštanovú múku? Už ste niekedy skúšali piecť s touto aromatickou múkou? Je skutočne vhodná na pečenie koláčov, či zdravšieho chlebíka bez lepku alebo sušienok. Gaštanová múka je zdrojom kyseliny listovej, či vitamínu C. Má neuveriteľne veľa pozitív a silnejšiu gaštanovú arómu.

Mimoriadna lahôdka: Koláčik s chuťou lesných čučoriedok a gaštanov

Vyrába sa z jedlých gaštanov, chuťou je trošku sladkastá s orechovým podtónom. Tento druh múky nájdete na internete a v predajniach, ktoré sa špecializujú na predaj zdravých potravín.

Rada experimentujem v pečení a stále skúšam niečo nové a chuťovo tajomné, nepoznané 🙂  Verím, že gaštanová múka v prevedení tohto receptu vás určite aj chuťovo osloví. Koláčik je bezlepkový.

Doba pečenia / 180°C 35 minút, 150°C 20 minút

Cesto

150g gaštanová múka

60g kvalitné maslo

1čL jedlá sóda

½ čL prášok do pečiva bez fosfátu

Vyskúšajte doma Zdravý domáci chlebík s mandľami

Plnka

750g hustý tvaroh

2ks vajíčka

1ks limetka

2PL agáve sirup  / ryžový sirup alebo med /

 300 – 400g čerstvé čučoriedky

Postup

Najprv si vypracujeme cesto zo surovín. Maslo by malo byť izbovej teploty, ak bude cesto príliš suché, pridajte si ešte trošku vody. Cesto dáme na pol hodinu do chladničky.

Medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame mixérom spolu s vajíčkami, pridáme šťavu z jednej limetky a osladíme agáve sirupom. Ak máte radi sladšie, pridajte si ešte sladidlo. Okrúhlu formu priemer 23 cm si vystelieme papierom na pečenie. Cesto si opatrne rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie a natlačíme na spodok formy, uhladíme veľkou lyžicou.

Vyskúšajte aj: Quinoa galetka s rebarborou a broskyňami

Dáme piecť na 180°C, 15 minút. Vytiahneme a vlejeme následne na korpus plnku, vrch náplne posypeme čučoriedkami. Ja som mala doma lesné malinké čučoriedky. Dáme znova piecť na 180°C, 20 minút a potom stiahneme rúru na 150°C, pečieme ešte 15 – 20 minút. Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.

Kľudne aj za pár hodín sa môže koláčik konzumovať, no ak ho necháte celú noc v chladničke, ešte viac stuhne.        

S láskou k pečeniu Silvia

Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac. 

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Prihlásiť sa na odber
Upozorniť na
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Prečítajte si tiež

Najnovšie články

0
Komentujte a vyjadrite svoj názor.x