15.4 C
Nitra
streda, 10 apríla, 2024

Zdravý jablkový koláč s tvarohom (bez lepku, cukru a histamínu)

Jablkový koláč s tvarohom (bez lepku, bez cukru, bez histamínu)

V dnešnej dobe, trpí veľké množstvo ľudí na intoleranciu rôznych druhov potravín. Tento recept som tvorila hlavne pre ľudí, ktorý trpia intoleranciou na histamín. Koláčik je veľmi chutný a vhodný pre každého, kto rád ocení zdravšie pečenie. Je vynikajúcou voľbou sladkého aj pre menšie deti.

Intoleranciou potravín sa zaoberám už dlhšie, je to dosť diskutabilné a hlavne tomu predchádzajú rôzne formy života, či už v stravovaní alebo myslením svojho vedomia. Taktiež to súvisí s rôznymi predispozíciami a aj svojou nerovnováhou vo svojom duchovnom tele. Moje vnímanie je skôr z hľadiska alternatívnej medicíny. Každopádne, svoje telo poznáme každý najlepšie a tým by sme sa aj mali riadiť.

Fantastický krémový hruškový koláč

Som rada, že aspoň takýmto spôsobom môžem ľuďom prinášať trochu viac inšpirácie pri pečení a tvorení chutí niečoho nového. Zároveň tým pomôcť ľuďom, ktorý sa musia vyhýbať vo svojich životoch určitým potravinám. Teším sa, ak opäť vyskúšate môj ďalší recept.    

Zdravý jablkový koláč s tvarohom (bez lepku, cukru a histamínu)

Doba pečenie / 180°C, 40 – 50 minút

Suroviny /Cesto

3 žĺtka

2 jablká

1čl cejlónska škorica

pol šálky kokosové mlieko v krabici bez cukru

100g ovsená múka bez lepku 

1čl prášok do pečiva bez fosfátu

2PL kokosový olej

Plnka

1 jablko

300 – 400 tvaroh  / môžete použiť aj tvaroh bez laktózy /

Postup

Jablká ošúpeme, nakrájame na drobno a so škoricou dáme dusiť úplne do mäkka. Rozvarené jablká som vymiešala riadne so žĺtkami  a postupne pridáme ostatné suroviny a vymiešame cesto. Menšiu 18cm okrúhlu formu si vystelieme papierom na pečenie a vlejeme polovicu cesta na spodok. Na plnku si opäť udusíme do mäkka jedno ošúpané jablko a vymiešame s tvarohom. Plnku vlejeme na polovicu cesta do stredu a vrch zalejeme druhou zvyšnou polovicou cesta. Môžete si nakrájať jablko a pekne ho poukladať na vrch koláčika  a poprášiť trochou škorice. Dáme piecť na 180°C, 40 – 50 minút. Koláčik je zdravou variantou úplne bez sladenia. Jablká skutočne sú dostatočne sladké, aby ste mali lahodný a zároveň sladký pocit v ústach.    

Zdravý jablkový koláč s tvarohom (bez lepku, cukru a histamínu)

S láskou k pečeniu Silvia

Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií. 

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články