15.5 C
Nitra
streda, 25 mája, 2022

Vyskúšajte mimoriadne chutný pizza chlieb (bez lepku)

Pizza chlieb ( bez lepku)

Doba pečenia/ 180°C, 45 – 55 minút

Tento chlebík s chuťou pizze si určite zamilujete.

Na mojom blogu mal veľký ohlas a dosť uložení receptu. Vždy ma poteší pozitívny ohlas ľudí na mojom blogu a posúva ma to viac vpred. Mám z toho veľkú radosť. Úžasné na tomto chlebíku je, že si môžete kombináciu syrov alebo olív zvoliť aj podľa seba. Môžete kľudne použiť aj čierne olivy alebo iný strúhaný, či slaný syr do cesta. Fantázie pri pečení sa medze nekladú.

Do receptu som použila podlhovastú červenú papriku kapia, má výraznejšiu chuť. Je skutočne skvelá aj do rôznych druhov pomázanok, ktoré dosť často doma pripravujem.

Tak gazdinky moje, vyskúšajte opäť ďalší skvelý jednoduchý recept a tentokrát v slanom prevedení.

Zdravý jablkový koláč s tvarohom (bez lepku, cukru a histamínu)

Suroviny/Cesto

6ks  väčšie cherry  paradajky

1ks väčšia červená paprika kapia

3 vajíčka

3PL ryžový olej  / náhrada – olivový olej/

100g ryžová celozrnná múka

100g ovsená múka bez lepku

1čl jedlá sóda  alebo prášok do pečiva bez fosfátu

čerstvá bazalka, soľ, petržlenová vňať

balkánsky syr, dve hrste strúhaný syr mozzarella

mladá cibuľka, olivy, menšia červená paprika

Vyskúšajte mimoriadne chutný pizza chlieb (bez lepku)

Postup

Cherry  paradajky a červenú papriku si sparíme do mäkka, zmixujeme na kašu. Pridáme postupne vajíčka, múky, olej a jedlú sódu alebo prášok do pečiva. Nakoniec do cesta primiešame dve hrste strúhaného syru mozzarella, nasekanú čerstvú bazalku, petržlenovú vňať a soľ podľa potreby. Nakrájame trochu balkánskeho syru na menšie kocky, mladú cibuľku, menšiu červenú papriku, pár olív a primiešame do cesta. Všetko primerane, nie priveľa. Samozrejme si môžete čerstvé alebo sušené bylinky zvoliť aj podľa svojej chuti. Cesto vlejeme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch chlebíka si poukladajte pár olív a rozkrojených cherry paradajok. Môžete posypať aj sézamovými semienkami. Dáme piecť pri teplote 180°C,  45 – 55 minút. Záleží od rúry. Chlebík má skutočne chuť, ako keby ste jedli pizzu s čerstvými bylinkami a syrom.  

S láskou k pečeniu Silvia

Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií. 

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články