10.4 C
Nitra
štvrtok, 11 apríla, 2024

Fantastický krémový hruškový koláč

Krémový hruškový koláč (bez lepku a bez cukru)

V zimnom období uprednostňujem väčšinou sezónne ovocie a tak vznikol tento chutný koláč s hruškami. Je skutočne krémový a sladký vďaka hruškám. Snažím sa piecť koláče, ktoré nie sú prehnane sladké a cítite v nich iba chuť cukru.  Veľa mojich receptov je bez cukru a sladených iba ovocím. Rada vnímam a testujem chute, či už ovocia alebo iných surovín pri pečení. Skúšam stále niečo nové, nepoznané a v tom je tajomstvo môjho tvorenia a pečenia koláčov. Tento recept je skutočne jednoduchý a tak verím, že si opäť nájde svojho priaznivca.

Fantastický krémový hruškový koláč

Doba pečenia/ 180°C, 45 – 50 minút

Suroviny/Korpus

200g ovsená múka bez lepku

80g kvalitné maslo

1 vajíčko

štipka soli

Plnka

4ks hrušky

3 vajíčka

350 – 400g mascarpone

100g blanšírované mleté mandle 

5PL ryžová múka

kôra z jedného citróna

Postup

Zo surovín si vypracujeme rukami cesto na korpus, maslo musí byť izbovej teploty. Ja si pomáham aj kuchynským robotom.  Cesto by malo byť nelepivé a hustejšej konzistencie. Dáme na chvíľu oddýchnuť do chladničky zabalené vo fólii, približne na jednu hodinu. Vždy si cesto vyvaľkám opatrne medzi dvoma papiermi na pečenie, zhruba 4mm. Musíte byť trpezlivý, ak sa niekde roztrhne spojíme. Prehodíme pomaly do 23cm formy vystlanej papierom na pečenie a pomáhame si veľkou lyžicou cesto riadne uhladiť a vytlačiť až po okraje. Ja si dávam vždy na korpus čas, aby bolo skutočne pekne uhladené a spojené. 

Vyskúšajte fantastický arašidový koláč s jablkami

Dva kusy ošúpaných hrušiek si sparíme alebo uvaríme do mäkka, zmixujeme na pyré. Pridáme postupne vajíčka a ostatné suroviny, vymiešame mixérom hladkú plnku. Ešte predtým si  nezabudnite ďalšie dva kusy hrušiek ošúpať, prekrojíte napoly a vyberiete opatrne jadrá. Dáme do misky, pokvapkávame šťavou z citróna a necháme marinovať. 

Fantastický krémový hruškový koláč

Plnku vlejeme na korpus, marinované hrušky si pozdĺžne nakrájame, podložíme naberačkou a prenesieme opatrne na plnku. Dáme piecť na 180°C, 45 – 50 minút. Nechať vychladnúť. 

Koláčik je sladký vďaka hruškám, žiaden iný cukor nebol potrebný.   

S láskou k pečeniu Silvia

Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií. 

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články