9.6 C
Nitra
streda, 18 mája, 2022

Vynikajúce osvieženie: Orechové raw vegan brownie

Orechové raw vegan brownie (bez lepku, bez múky, bez laktózy)

Máte radi rýchle a osviežujúce dezerty v letnom období bez pečenia?

Tak tento vás zaručene poteší svojou úžasnou chuťou a s troškou kyslosti v lyofiliziovaných malinách.

Lyofiliziované ovocie alebo tiež ovocie sušené mrazom, je sušené špeciálnym postupom pri prúdení ľadového vzduchu, kedy dochádza k postupnému odpareniu vody z plodov ovocia. V zdravých obchodoch, ale už aj v bežných obchodných reťazcoch, nájdete skutočne široký výber ovocia sušeného mrazom.

Môžete vyskúšať aj lyofiliziované jahody, sú vynikajúce a dosť často ich používam do koláčikov alebo chladených dezertov. Dajú sa veľmi jednoducho zomlieť aj na jemný prášok a môžete ním posypať celý koláčik. Viete zafarbiť aj rôzne sladké plnky do koláčikov a pritom nemusíte použiť žiadne škodlivé farbivá.

Zbožňujem, keď prichádza letné horúce obdobie a s ním spojené ľahké osviežujúce dezerty. Tak, čo si jednoducho vyskúšať nepečené brownie 🙂

Vynikajúce osvieženie: Orechové raw vegan brownie

Suroviny

pol šálky kešu orechy

pol šálky mandle

2 hrste pistácií

trochu lyofiliziovaných malín   / maliny sušené mrazom /  

3 PL chia semienka

150g sušené ďatle

3 PL bio kakao s nízkym obsahom tuku a cukru

81% 100 – 150g kvalitná horká čokoláda

Pozrite si aj Jednoduchý kokosový koláč, bez lepku a laktózy

Postup

Najprv som si orechy namočila do vody približne na dve hodiny, aby som ich zbavila plesní a toxínov. Samozrejme orechy potom vysušíme na panvici a zmixujeme, ale nie úplne, takisto aj lyofiliziované maliny.

Postupne pridáme chia semienka a sušené ďatle zmixované na kašu. Sušené ďatle treba vopred namočiť aspoň na hodinu do vriacej vody a potom rozmixovať aj s trochou ďatlovej vody, stačí 2 – 3Pl.  

Vyskúšajte tiež Netradičnú bábovku v objatí kávy

Pridajte bio kakao, je na vás aké použijete kakao. Rukami spracujeme hustú zmes a natlačíme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch rozpustíme nad parou kvalitnú horkú čokoládu a vlejeme na spodnú vrstvu.

Vrch môžete ozdobiť pistáciami a lyofiliziovanými rozdrvenými malinami. Dáme na pol až hodinku do mrazáku.

Brownie stačí, ak uskladníte potom už len v chladničke.

S láskou k pečeniu Silvia

Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií.        

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články