15.1 C
Nitra
pondelok, 24 júna, 2024

Priority potravinárov: Viac slovenského ovocia, zeleniny, chleba, mäsa či mliečnych výrobkov

Valné zhromaždenie zvolilo za predsedu agropotravinárskej samosprávy opätovne Emila Macha, ktorý je aj členom Správnej rady SPU v Nitre. Predstavenstvo SPPK bude mať po novom troch podpredsedov. Za poľnohospodárov bude podpredseda SPPK opäť Miroslav Štefček. Priority potravinárov bude z podpredsedníckeho miesta presadzovať opäť Marián Šolty. Tretím výkonným podpredsedom sa stal Andrej Gajdoš.

Priority potravinárov: Viac slovenského ovocia, zeleniny, chleba, mäsa či mliečnych výrobkov

Mať v obchodoch viacej slovenského ovocia, zeleniny, chleba, mäsa či mliečnych výrobkov je cieľom, ktorý si delegáti valného zhromaždenia určili v rámci napĺňania priority zvyšovať potravinovú sebestačnosť krajiny. Ruka v ruke so snahou slovenských producentov potravín však musí ísť citeľný a úprimný záujem štátu podporovať slovenské agropotravinárstvo, ako strategické odvetvie národného hospodárstva. Naďalej totiž pokračuje nepriaznivý trend zvyšovania podielu rastlinnej produkcie nad živočíšnou produkciou a dovozu zahraničných potravín.

O novom vedení Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory rozhodli delegáti 34. Valného zhromaždenia SPPK, ktoré sa konalo 7. septembra v Nitre. Zúčastnila sa na ňom aj rektorka SPU Klaudia Halászová.

Text: Renáta Chosraviová, SPU Nitra

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články