9.8 C
Nitra
utorok, 16 apríla, 2024

Jablkové  muffiny s krémom tvarohu a mascarpone

Vôňa jesene a chuť jabĺčok je úžasne očarujúca. Ako dieťa si spomínam na rôzne krásne a radostné chvíle u svojej babičky. Nie raz sme liezli po stromoch a zbierali sladkasté jablká s trochou červene.

Navôkol všade popadané na zemi a s toľkou radosťou v detských očiach sme ich pozbierali do košíka. Milujem farby jesene, stromy, listy a všetka príroda navôkol sa oblieka do krásnych farieb.  Najviac si spomínam na teplé čerstvé koláče, vykúkajúc priamo na tanieri 🙂

Zbožňujem tú vôňu všetkých korenín, ktorá sa šíri celou kuchyňou vždy keď pečiem. Pečenie považujem za krásne umenie. Je to pre mňa forma relaxu, spoznávaní nových chutí a tvorení niečoho nezvyčajného, tajomného. Tento recept som opäť tvorila aj pre menšie detičky, nie je náročný a je veľmi chutný.

Vyskúšajte niekedy do svojho pečenia prizvať aj svoje deti, trebárs vám môžu naplniť muffinkové formy cestom 🙂

Jablkové  muffiny s krémom tvarohu a mascarpone
Jablkové muffiny

Suroviny/Cesto

Doba pečenia/ 180°C, 30 – 35 minút

5ks jabĺk

4ks vajíčka

100ml kokosové mlieko v krabici bez cukru

50ml slnečnicový olej

100g ovsená múka bez lepku

150g hladká špaldová múka

1čl prášok do pečiva bez fosfátu

2čl cejlónska škorica

2PL kokosový cukor  

kôra z jedného citróna

trochu vlašských orechov

Vrchný krém

250g mascarpone

300g tvaroh

sladidlo podľa vlastného výberu   / ryžový sirup, kokosový cukor /

šťava z citróna

Jablkový koláč s jesenným nádychom, bez cukru

Postup

Jablká ošúpeme, nakrájame a sparíme do mäkka. Zmixujeme ich na kašu v smoothie mixéry. Vlejeme do misky a postupne pridáme vajíčka a kokosový cukor. Opäť vymiešame mixérom, pridáme mlieko, olej a ostatné suroviny.

Nakoniec primiešame zľahka kôru z jedného citróna na jemno nastrúhanú a približne tri hrste rozdrvených vlašských orechov. Cesto vlejeme do muffinovej formy alebo do silikónových muffinových formičiek.

Jablkové  muffiny s krémom tvarohu a mascarpone
Jablko patrí neodmysliteľne k tradičnému jesennému ovociu

Ak sa rozhodnete pre formu, predtým treba trochu vymastiť masielkom, alebo si môžete vystrihnúť papier na pečenie. Pečieme na 180°C, 30 – 35 minút. Nechať vychladnúť.  Tvaroh, mascarpone, trochu citrónovej šťavy a sladidlo podľa vlastného výberu vymiešame na hladký krém.

Krém môžete nanášať na muffinky ozdobným vrecúškom. Tieto jablkové muffinky boli v kombinácii s krémom na vrchu skutočne chutnučké a dokonalé.   

S láskou k pečeniu Silvia 

Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií. 

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články