26.1 C
Nitra
štvrtok, 20 júna, 2024

Čučoriedková radosť

Máte radi čučoriedky? Toto krásne bobuľovité ovocie, patrí medzi moje najobľúbenejšie. V kombinácii s malinami, dokonalosť chutí je neobyčajná. S bobuľovitým ovocím dokážete skutočne zafarbiť krásne cesto a aj náplne. Čučoriedky sú bohaté na vitamíny a minerály. Sú výborným pomocníkom proti hnačkám a črevným poruchám, taktiež pomáhajú pri zápaloch močových ciest a znižujú hladinu cholesterolu. Majú antibakteriálne účinky a dokonca pomáhajú aj pri chudnutí.

Tekvicovo banánový tart

Pri tomto recepte som opäť trošku experimentovala a výsledok bol veľmi chutný, cesto vláčne, s náplňou dokonalá pochúťka. Neváhajte vyskúšať jeden z ďalších mojich receptov a užívajte pečenie, nech je pre vás relaxom a zábavou.   

Čučoriedková radosť
Čučoriedkový koláč

Doba pečenia/180°C, 35 minút, bez lepku

Suroviny na jedno cesto

Cesto

3ks vajíčka

pol šálky ryžové mlieko  / náhrada – ovsené mlieko /

3PL ryžový olej

1 šálka mleté vlašské orechy

100g ovsená múka bez lepku

1čl cejlónska škorica

1čl prášok do pečiva bez fosfátu

1PL kokosový cukor

100g čučoriedky

Slaný špenátovo zeleninový koláč

Plnka

150g čučoriedky

40g maliny

1PL kokosový cukor

350 – 400g hustý tvaroh

120g  mascarpone

Postup

Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s kokosovým cukrom do peny. Postupne pridávame ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny, vymiešame cesto. Nakoniec do cesta pridáme zľahka vyšľahané bielka so štipkou soli a 50g celých čučoriedok. Cesto vlejeme do 18cm formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C, 35 minút, necháme vychladnúť. 

Čučoriedková radosť
Čučoriedkový koláč

Nezabúdajte, potrebujeme upiecť dva korpusy. Znova zopakujete celý postup a upečiete ďalšie cesto na koláčik. Na plnku si čučoriedky a maliny podlejeme trochou vody a varíme na miernom ohni až do zhustnutia na kašu. Ak chcete mať plnku sladšiu pridajte si kokosový cukor. Tvaroh a mascarpone vymiešame a pridáme pár lyžíc čučoriedkovej kaše do plnky, aby sa nám pekne zafarbila, časť plnky vám musí zostať. 

Tvarohovú plnku som nanášala dookola pomocou cukrárskeho vrecúška a do stredu som pridala druhú časť čučoriedkovej kaše. Prikryjeme druhým korpusom a na vrch opäť nanesieme tvarohovú plnku. Koláčik je skutočne fantastický aj na slávnostné dni, či rôzne oslavy. Chuť tvarohu a plnky z čučoriedok a malín je úžasne sladká a jemná.    

S láskou k pečeniu Silvia

Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Prihlásiť sa na odber
Upozorniť na
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre
Predchádzajúci článok
Ďalší článok

Prečítajte si tiež

Najnovšie články

0
Komentujte a vyjadrite svoj názor.x