9.1 C
Nitra
streda, 21 februára, 2024

Bezpečnosť potravín: Nová zaujímavá publikácia SPU určená odbornej a laickej verejnosti

Vo Vydavateľstve SPU v Nitre vyšla v týchto dňoch vysokoškolská učebnica Bezpečnosť potravín autorského kolektívu odborníkov z Fakulty biotechnológie a potravinárstva: prof. Jozef Golian, Ing. Jozef Čapla, PhD., a doc. Peter Zajác.

Bezpečnosť potravín: Nová zaujímavá publikácia SPU určená odbornej a laickej verejnosti

Ako autori uvádzajú, bezpečnosť potravín je aktuálnou témou od začiatku tohto tisícročia a zostáva prioritou aj do ďalšieho obdobia. Všetky aktuálne strategické dokumenty EÚ zahŕňajú rôzne aspekty bezpečnosti celého potravinového reťazca. Celý proces výroby potravín a spracovateľský reťazec, ako aj dovoz a vývoz tovaru upravuje rozsiahly súbor právnych predpisov EÚ. Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vykonáva nezávislé hodnotenia rizík a poskytuje vedecké poradenstvo, ktoré sú podkladom pre normy EÚ v oblasti bezpečnosti potravín.

Vysokoškolská učebnica je určená najmä študentom študijného programu bezpečnosť a kontrola potravín, resp. ďalším potravinársky orientovaným študentom. Určená je tiež odbornej a laickej verejnosti, manažérom rizika v potravinárskych podnikoch, ako aj ďalším riadiacim pracovníkom v potravinárstve. Poskytuje široký prehľad pre každého, kto potraviny vníma nielen ako nevyhnutnosť, ale hlavne ako prostriedok k udržiavaniu a zachovaniu svojho zdravia.

Celú recenziu na publikáciu si prečítajte tu.

Text: Renáta Chosraviová, SPU

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články