10.9 C
Nitra
štvrtok, 11 apríla, 2024

Zelená roláda s KIWI, pečte bez lepku

Milujem toto obdobie čerstvých bylín, tú vôňu a neobyčajné chute rôznych druhov…Každá bylinka je pre mňa výnimočná, očarujúca, láskavá a hrajúca sa, pozitívnou energiou.

V ďalšom mojom recepte som sa skutočne pohrala  s rôznymi chuťami čerstvých byliniek, špenátu a ovocia. Šalvia obsahuje množstvo prospešných látok a mäta je výnimočná nie len svojou prenikavou vôňou, ale aj svojou sviežou ľahkosťou. V spojení s čerstvým špenátom, dokonalá harmónia chutí a farieb.

Do svojho receptu som použila výnimočnú ananásovú šalviu a prenikavú mätu. Samozrejme záleží na vás, aký druh šalvie a čerstvej mäty použijete. Rozhodne iným výberom nič nepokazíte..

Využite toto obdobie čerstvých bylín a úžasného farebného ovocia v podobe mojej zelenej rolády 🙂

Zelená roláda s KIWI, pečte bez lepku

Doba pečenia/ 180°C, 20 minút

Suroviny/Cesto

60g baby čerstvý špenát

7g šalvia čerstvá  / mala som ananásovú – môžete použiť hocjakú /

5g čerstvá mäta

5ks vajíčka

80g Erythritol  / náhrada – brezový cukor /

1čl prášok do pečiva bez fosfátu

80g ryžová hladká múka

citrónová kôra

Krém

150g čerstvé čučoriedky

250g mascarpone

250 – 300g tvaroh

4 – 5ks kiwi

sladidlo / vlastný výber /

Zelená roláda s KIWI, pečte bez lepku

Postup

Vajíčka si oddelíme. Baby špenát, čerstvú šalviu a mätu sparíme, spolu so žĺtkami zmixujeme v mixéry. Vlejeme do misky a postupne pridávame sladidlo, ostatné suroviny, pracujeme ručným mixérom.

Nakoniec do cesta vmiešame vareškou, zľahka bielka vyšľahané so štipkou soli a na jemno nastrúhanú kôru z jedného citróna. Cesto vlejeme a rozotrieme na stredne väčší plech o priemere približne 32cm, vystlaný papierom na pečenie. Môžete použiť aj väčší plech do 38cm. Pečieme na 180°C, 20 minút.

Bezlepková lahôdka: Tvarohový čokoládový rez s jahodami a malinami

Po chvíli cesto prehodíme opatrne naopak a stiahneme papier na pečenie. Zrolujeme po dĺžke do utierky. Pripravíme si krém, čerstvé čučoriedky si umyjeme a zmixujeme v smoothie mixéry úplne na kašu. Zmes nám po nejakej chvíli úplne zhustne, ako želatína.

Hustý kvalitný tvaroh, mascarpone, sladidlo podľa uváženia a po lyžiciach pomaly pridávame zmes čučoriedok. Vymiešame mixérom hustý krém. Určitú časť krému rozotrieme na spodok cesta a poukladáme za sebou po dĺžke ošúpané celé kiwi. Dávam to ku kraju cesta a potom opatrne zrolujeme.

Ostatný krém rozotrieme po celej roláde aj po bokoch. Dáme stuhnúť na celú noc do chladničky. Roláda je neuveriteľne jemná, s bylinkami úžasne chutná a s krémom dokonalá v chuti. Odporúčam tento skvelý recept vyskúšať, rozhodne vás nesklame.

S láskou k pečeniu Silvia

Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií. 

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články