14.2 C
Nitra
nedeľa, 22 septembra, 2024

Bezlepková lahôdka: Tvarohový čokoládový rez s jahodami a malinami

Táto skvelá čokoládová pochúťka v kombinácii s tvarohom a kopou ovocia na vrchu, vás neuveriteľne očarí svojou lahodnou chuťou. Ešte lepší bude, ak koláčik necháte chvíľu vychladnúť v chladničke, v horúcom období ľahké osvieženie.

Tentokrát som použila opäť zdravšie sladenie. Erythritol má glykemický index 0, nezvyšuje hladinu krvného cukru, je bez pachuti, získaný kvasným procesom z prírodných surovín, je vhodný pre diabetikov, vegetariánov, vegánov i pre celiakov, je bezlepkový.

Je výborný na pečenie aj varenie. Vo svojich receptoch sa snažím používať čo najmenej cukru, v horkej čokoláde a ovocí je dostatočné množstvo sladkej chuti. Priznám sa, som milovníkom iba svojich koláčov 🙂 Zakaždým vytvorím niečo nové a chuťovo nepoznané. Navyše príliš sladené koláče mi nechutia, cítiť iba chuť cukru, nie je pre mňa žiaden pôžitok.

Ak vás zaujal môj recept, rozhodne vám odporúčam ho vyskúšať…

Bezlepková lahôdka: Tvarohový čokoládový rez s jahodami a malinami

Doba pečenia/ 180°C, 45 minút

Suroviny/Cesto

4ks vajíčka

1kg tvaroh

100g 76% horká kvalitná čokoláda

2PL  čierne kakao  / náhrada – klasické tmavé kakao /

100g Erythritol  / sladenie podľa vlastného výberu – môžete použiť brezový alebo kokosový cukor /

1čl prášok do pečiva bez fosfátu

120g ryžová hladká múka

1čl vanilka tekutá alebo mletá

Jednoduchá osviežujúca roláda s jahodami a kokosom, bez lepku a múky

Vrch

160g 76% horká kvalitná čokoláda

100ml kokosové mlieko v krabici bez cukru

čerstvé maliny a jahody

Bezlepková lahôdka: Tvarohový čokoládový rez s jahodami a malinami

Postup

Vajíčka zmixujeme s tvarohom a s ostatnými surovinami. Horkú čokoládu primiešame do cesta nakoniec, rozpustíme si ju nad parou. Môžete ju nechať mierne vychladnúť.

Cesto vlejeme do 23cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Nezabudnite si obaliť aj boky zvnútra formy papierom na pečenie. Dáme piecť na 180°C, 45 minút.

Koláč necháme úplne vychladnúť a až potom vyberáme z formy, odstránime papier na pečenie. Pripravíme si polevu, medzitým dáme koláčik do chladničky.

Fantastické špenátové palacinky (bez lepku a laktózy)

Kokosové mlieko ohrejeme v hrnci po bod varu, dáme bokom a nalámeme po kúskoch horkú čokoládu, vymiešame hustú polevu. Potrieme ňou celý koláčik aj dookola boky. Na vrch si pridáme čerstvé jahody aj s malinami..

Táto kombinácia ovocia sa mi najviac chuťovo páčila. Koláčik je úžasne chutný, vychladený s ovocím neuveriteľne osviežujúci. Môžete ihneď konzumovať alebo si ho dáte na chvíľu schladiť do chladničky.

S láskou k pečeniu Silvia  

Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií. 

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články