16.5 C
Nitra
štvrtok, 11 apríla, 2024

Vynikajúci čučoriedkový koláč s čapicou

Jednoduchý koláčik s čučoriedkami zvládne každá šikovná gazdinka. Úžasná kombinácia chutí s horkou čokoládou a kokosovým hustým krémom. 

Cesto je vláčne, sladkasté a s krémom na vrchu dokonalá súhra všetkých chutí. Ovsenú múku používam dosť často v pečení koláčikov, cesto je vždy nadýchanejšie a menej kalorické. Z hľadiska zloženia ovsenej múky je oveľa zdravšia ako pšeničná. Znižuje riziko rakoviny, zlého cholesterolu, taktiež má priaznivý účinok na pečeň.

Vo svojich receptoch používam rastlinné mlieka, ktoré si veľmi rýchlo vyrobím sama doma. Samozrejme sú k zakúpeniu aj v zdravých obchodoch. Ovsené, kokosové, mandľové či makové mlieko dokážete pripraviť skutočne jednoducho. Ako si ich vyrobiť bez rôznych škodlivín, vám určite prinesiem neskôr v ďalších receptoch.

Vynikajúci čučoriedkový koláč s čapicou
Čučoriedkový koláč s čapicou

Koláč je bez lepku, bez laktózy. Doba pečenia/ 180°C, 45 minút

Suroviny / Cesto

4ks vajíčka

150ml kokosové mlieko v krabici bez cukru  / náhrada- ovsené alebo ryžové mlieko /

50g kokosový cukor

50ml kokosový olej

20g bio kakao / výber je na vás /

1čl prášok do pečiva bez fosfátu

120g ovsená múka bez lepku

ð 50ml kokosové mlieko v krabici bez cukru

125g čerstvé čučoriedky

Vrchná vrstva

400ml kokosový hustý krém v plechovke

200g 76% horká kvalitná čokoláda

čerstvé čučoriedky

Fantastický tvarohový koláč s makom a jablkami (bez lepku)

Postup

Vajíčka s cukrom vymiešame mixérom do peny a postupne pridávame ostatné suroviny. Mlieko, olej, kakao, múku a prášok do pečiva. Nakoniec ešte do cesta primiešame vareškou 50ml kokosové mlieko a čerstvé čučoriedky. Čučoriedky jemne vmiešame.

Cesto vlejeme do 18 až 20cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 180°C, 45 minút. Cesto musí úplne vychladnúť. Kokosový hustý krém v plechovke dáme vopred na noc do chladničky. Vyberieme iba hustú časť a spolu s rozpustenou, mierne vychladnutou čokoládou, s mixérom  vymiešame do hustého krému.

Ak sa vám bude zdať krém ešte riedky trochu, stačí ho dať na 15 minút do mrazničky. Nanesieme na vychladnutý koláč a ozdobíme čerstvými čučoriedkami.  

Poznámka: Kokosový hustý krém v plechovke / Lidl zelené balenie /     

S láskou k pečeniu Silvia

Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Prihlásiť sa na odber
Upozorniť na
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Prečítajte si tiež

Najnovšie články

0
Komentujte a vyjadrite svoj názor.x