12 C
Nitra
streda, 10 apríla, 2024

RECEPT na NEDEĽU: Vianočná cibuľová bageta

Dnes vám ponúknem overený recept na vianočnú bagetu. Ochutiť ju môžete osmaženou cibuľkou, slaninkou, cesnakom. Robí sa rýchlo, a je výborná k vianočnej kapustnici, najmä, nemusíte behať cez sviatky do obchodu.

RECEPT na NEDEĽU: Vianočná cibuľová bageta

Potrebujeme:

Pol kila hladkej múky

štvrť litra teplej vody (plus deci na oživenie sušeného kvásku)

malá lyžička soli

rasca podľa chuti

cibuľa (osmažíme vopred)

Kvások necháme oživiť v štipke cukru (kvások nasypem do vody a posypem cukrom), necháme pôsobiť asi 15 minúť.

Potom všetko spolu zmiešame (nie do hladka, len tak, aby múka nebola suchá) a na záver vmiešame cibuľku.

Necháme kysnúť asi 2 hodiny (aj viac, nič sa tomu nestane).

Vyhrejeme rúru na 230 stupňov, pečieme 15 minút na plechu, potom znížime na 170 a pečieme asi ešte 20 minúť. Nezabudnite na začiatku vložiť do rúry plech s vodou (asi deci).

Dobrú chuť!

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články