13.1 C
Nitra
utorok, 16 apríla, 2024

Fantastický TVAROHOVÝ LIESKOVEC (bez lepku)

A opäť niečo pre milovníkov náročnejších receptov a zážitkov pri pečení. Lieskové orechy a horká čokoláda sú pre mňa jedna z ďalších úžasných kombinácií chutí. Ak máte radi typ koláča cheesecake, rozhodne vám odporúčam tento recept vyskúšať.

Fantastický TVAROHOVÝ LIESKOVEC (bez lepku)
Tvarohový lieskovec od Silvie

S receptom som sa skutočne vyhrala a zvolila opäť nižšie množstvo sladenia. Ak zvolíte menej percentnú horkú čokoládu, koláčik bude ešte viac sladší. Mne vyhovuje vždy taká stredná zlatá cesta v horkosti a sladkosti čokolády. Pečenie je trochu náročnejšie na čas, ale výsledok vás úplne ohromí. Nie len skvelou chuťou, ale aj krásnym vzhľadom 🙂 Lieskové orechy  sú dobrým zdrojom vitamínov, minerálov, podporujú trávenie, udržujú zdravé srdce, bránia vzniku málokrvnosti, zlepšujú zdravie nervového systému. Verím, že som vás trošku navnadila týmto chutne voňajúcim receptom a pečenie sa stane pre vás krásnym relaxom v tvorení niečoho veselého . 

Doba pečenia/ 180°C, 45 minút

Suroviny/ Korpus

140g kvalitné maslo

40g bio kakao

200g mleté lieskové orechy na jemno / blanšírované bez šupky

100g pohánková múka

80g ryžová hladká múka

štipka soli

3PL kokosový cukor

šťava z polovice citróna

1PL voda

Náplň

3ks vajíčka

250g mascarpone

500g hustý tvaroh

50g kokosový cukor

2PL kopcom lyžice kakao

3PL kopcom lyžice arašidové maslo  / alebo lieskovo – orieškové maslo /

100g mleté lieskové orechy / blanšírované bez šupky /

Fantastický TVAROHOVÝ LIESKOVEC (bez lepku)
Tvarohový lieskovec poteší všetkých milovníkov čokolády a lieskovcov

Vrchná vrstva

200ml kokosové mlieko v krabici bez cukru / môžete nahradiť aj iným rastlinným mliekom /

300g 76% horká kvalitná čokoláda

100g mleté lieskové blanšírované orechy

80g rozdrvené celé lieskové blanšírované orechy bez šupky

Postup

Zo surovín na korpus si vypracujeme cesto, nakoniec si pridajte ešte 1PL vody, ak sa vám bude zdať cesto suchšie. Ja si pomáham kuchynským robotom a potom cesto spracujem ešte rukami na doske. Dáme zabalené do chladničky približne na 4 hodiny alebo do mrazničky na 20 minút.

Makové muffiny s jabĺčkom

Cesto nastrúhame na spodok okrúhlej 23cm formy vystlanej papierom na pečenie, uhladíme veľkou lyžicou. Aj boky formy si dookola vystelieme papierom na pečenie. Náplň si vymiešame zo všetkých surovín mixérom, do hladkého krému. Vlejeme na korpus a dáme piecť na 180°C, 45 minút. Necháme vychladnúť a dáme vo forme do chladničky. Medzitým si ohrejeme v hrnci po bod varu kokosové mlieko, dáme bokom a rozpustíme v ňom horkú čokoládu.

Vymiešame hustú polevu a pridáme mleté lieskové a rozdrvené orechy. Rozotrieme po celom vrchu koláčika a dáme stuhnúť na noc vo forme do chladničky. Úžasná kombinácia chutí a gastronomický zážitok, pri každom kúsku koláčika plný lieskových orechov. 

S láskou k pečeniu Silvia

Sledujte ma aj na instagrame, dozviete sa viac.  

Moje skúsenosti:

Lieskové celé blanšírované orechy / Tesco, Lidl /

Arašidové maslo, lieskovo orieškové maslo

 /Lifelikefit –  môžete nahradiť inou vašou obľúbenou značkou – zdravé obchody /

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Prihlásiť sa na odber
Upozorniť na
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Prečítajte si tiež

Najnovšie články

0
Komentujte a vyjadrite svoj názor.x