24.1 C
Nitra
utorok, 21 mája, 2024

Fantastický tapiokový puding

Tapioka je vynikajúca bezlepková potravina vyrobená z koreňa rastliny, ktorej vedecké meno je Manihot esculenta.

Nájdete ju hlavne v ázijských potravinách. Upozorňujem však, že tapioka je síce zdravá, ale celkom kalorická a výdatná. Obsahuje hlavne veľa sacharidov. Pozor by si teda na ňu mali dávať hlavne diabetici a ľudia, čo sa snažia schudnúť.

Fantastický tapiokový puding
Tapiokový puding

Potrebujeme:

60g tapiokových perličiek (v našom recepte sme použili zelené, zvyčajne sú priesvitné resp. biele)

500ml kokosového mlieka (možno použiť aj kravské)

1,5 PL trstinového cukru

štipka vanilky

ovocie a mäta na ozdobenie (podľa vlastnej chute)

Na dochutenie môžete použiť napríklad aj vanilkový extrakt, kakao, svetlý trstinový cukor alebo med.

Kávový raw vegan tart

Postup:

V hrnci necháme zovrieť mlieko, pridáme štipku vanilky a vsypeme tapiokové perličky. Za stáleho miešania varíme cca 30 minút.

Fantastický tapiokový puding
Chutí vynikajúco

Počítajte s tým, že ako každý škrob, tak aj tapioka po dovarení ešte zhustne. Preto ju nevarte úplne do tuha. Ak by vám kaša predsa len veľmi zhustla, prilejejte trochu mlieka. A pozor, škrob má zvýšenú tendenciu pri varení sa prichytávať  na dno hrncov, preto puding počas varenia stále miešajte.

Pred koncom varenia pridáme cukor. Nalejeme do misiek, necháme vychladnúť, ozdobíme ovocím, mätou a podávame.

TIP: Tapiokový puding je vynikajúci ako zdravá desiata. Môžete ho v deň uvarenia buď zjesť teplý alebo na druhý deň, po skladovaní v chladničke, si ho zobrať v uzatváracom poháriku so sebou na desiatu.

Dobrú chuť!

Lucia

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Prihlásiť sa na odber
Upozorniť na
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Prečítajte si tiež

Najnovšie články

0
Komentujte a vyjadrite svoj názor.x