22.1 C
Nitra
sobota, 13 apríla, 2024

Fantastické špenátové palacinky (bez lepku a laktózy)

Špenátové palacinky ( bez lepku, bez laktózy)

Kto by nemal rád palacinky, takéto úžasné, v spojení so špenátom, vás rozhodne očaria. I keď tieto palacinky, môžete kľudne jesť aj v sladkom prevedení. Stačí do cesta pridať trochu sladidla a zvoliť sladkú pomazánku s tvarohom alebo s džemom. Deti sa rozhodne potešia.

Vždy sa rada pohrám v recepte so surovinami, ako je napríklad aj špenát. Dosť často ho využívam pri pečení sladkých aj slaných koláčov. Neuveriteľne krásne vedia zafarbiť aj cesto. Vyskúšajte opäť niečo nové vo vašich chuťových bunkách a pohrajte sa s troškou fantázie pri pečení a varení.

Sladký tekvica chlieb so sušenými brusnicami

Suroviny / Cesto

125g baby čerstvý špenát

1 vajíčko

1 šálka ovsená múka bez lepku

5PL ryžová hladká múka

1 šálka ryžové mlieko bez cukru

soľ, bylinky vlastný výber / sušené alebo čerstvé /, čerstvá bazalka, medvedí cesnak

Pomazánka

1ks avokádo

uvarený rozmixovaný cícer / približne pol šálky /

cesnak, čerstvá bazalka, soľ

1 – 2PL tahini sézamová pasta

citrónová šťava, pár menších cherry rajčín

Fantastické špenátové palacinky (bez lepku a laktózy)

Postup

Špenát si sparíme a zmixujeme s vajíčkom v mixéry. Vlejeme do misky a postupne primiešame ostatné suroviny, vznikne nám veľmi chutné cesto na palacinky. Ja ich väčšinou pečiem na troške kokosového oleja. Tieto palacinky sa dajú jesť v slanom, aj  v sladkom prevedení. Rozhodnutie je na vás, akú plnku zvolíte.

Môžete zvoliť avokádovú pomazánku spolu s cícerom , samotnú iba s avokádom alebo pomazánku z červenej repy. Každopádne palacinky, sú veľmi zdravou variantou aj pre menšie deti. Ak zvolíte do cesta čerstvé bylinky, rozmixujte ich spolu s vajíčkom a so špenátom.

S láskou k pečeniu Silvia

Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií. 

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články