4.2 C
Nitra
štvrtok, 25 apríla, 2024

Tento raw vegan čokoládový tart STOJÍ za to!

Tento raw vegan čokoládový tart STOJÍ za to!

Postup

Sušené ďatle zalejeme vriacou vodou a necháme minimálne dve hodiny odstáť. Potom zlejeme vodu a zmixujeme na kašu. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto, ktoré natlačíme do 23cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie.

Dáme do mrazáku približne na jednu hodinu. Cesto sa vždy snažím uhladiť veľkou lyžicou. Kešu orechy taktiež zalejeme vriacou vodou a necháme dve hodiny odstáť. Kokosový krém v plechovke dávam na noc do chladničky, aby viac stuhol. Horkú kvalitnú čokoládu si rozpustíme nad parou a necháme chvíľu vychladnúť.

Po dvoch hodinách zlejeme vodu a kešu orechy spolu s tofu, kokosový krém v plechovke aj s vodou, brezový cukor a rozpustenú horkú čokoládu, zmixujeme vo výkonnom mixéry na vysoké otáčky do hladkého krému.

NEZABUDNITE sa zásobiť na zimu: Najlepší čaj, ktorý vás nič nebude stáť

Vlejeme na korpus a dáme do mrazáku na 2 až 3 hodiny. Vnútro formy som si obalila dookola papierom na pečenie po celom obvode, predtým než vlejete krém. Kokosovú smotanu privedieme k varu, odstavíme nabok a rozpustíme v nej horkú čokoládu, vymiešame hustú polevu.

Pridáme a rozotrieme na vrch koláčika a dáme opäť do mrazáku na 30 minút. Koláčik môžete ihneď konzumovať alebo necháte ešte celú noc viac stuhnúť v chladničke. Pred konzumáciou nechávam koláčik chvíľu pri izbovej teplote. Vrch si môžete ozdobiť lesným ovocím alebo podľa vlastnej fantázie.

Tento recept vám odporúčam vyskúšať, chuťou je absolútne neodolateľný a v letnom období sladké osvieženie. Kokosový krém v plechovke dostanete kúpiť v obchodných reťazcoch aj v zdravých obchodoch.    

S láskou k pečeniu Silvia  

Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií.   

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články