-2.2 C
Nitra
nedeľa, 23 januára, 2022

Peter WEIS: Ako vyzerá pandemická diéta na Úrade verejného zdravotníctva?

Hovädzia roštenka, chorizzo, šunka, domáce klobásky, párky, bravčová masť…

Rámcovo 18.862,- Eur na budúci a ďalší rok, priemerne pri vyčerpaní celého objemu cca 750,- mesačne.

A tak nás napadlo opýtať sa na „catering“ na všetkých ústredných orgánoch štátnej správy? Kto z čitateľov sa na to podujme? Nie všetko musí byť zverejnené v Centrálnom registri zmlúv. Možno zistíme zaujímavé sumy a objavíme subjekty hospodárskej mobilizácie na úseku dodávky klobás a iných pochutín… Každopádne, dajte nám vedieť, ak niečo zistíte, vyzval verejnosť JUDr. Peter Weis prostredníctvom portálu awk.sk.

Peter WEIS: Ako vyzerá pandemická diéta na Úrade verejného zdravotníctva?

Tak sme sa pozreli na zmluvu:

Zmluvné strany Predávajúci: MIK, s.r.o. Hollého č.1999/13 927 01 Šaľa Štatutárny zástupca : Karas Zoltán – konateľ spoločnosti IČO: 34099514 DIČ: Sk 2020374125 Peňažný ústav: OTP Banka IBAN: SK31 5200 0000 0000 0102 7504 Tel.číslo: 031/7712636 Fax číslo: 031/7712636 /ďalej len ,,predávajúci,,/ Kupujúci: Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky Trnavská cesta 52, 826 45 Bratislava Zastúpený: PhDr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD., MPH – hlavný hygienik Slovenskej republiky

Predmet zmluvy bude realizovaný na dobu určitú, a to od 1.1.2022 do 31.12.2023 alebo do vyčerpania predpokladanej hodnoty zákazky 18 862,- EUR podľa výzvy zo dňa 4.11.2021, podľa toho ktorá skutočnosť nastane skôr.

Peter WEIS: Ako vyzerá pandemická diéta na Úrade verejného zdravotníctva?

No a na čo treba také fajnovosti? Žiadne tajomstvo, do kuchyne pre úradníkov. Tu je odpoveď Úradu verejného zdravotníctva SR:

Predmetná zmluva bola uzatvorená na obdobie dvoch rokov a prostredníctvom uvedeného zmluvného vzťahu bude ÚVZ SR zabezpečovať mäso, mäsové výrobky a komponenty potrebné k príprave zdravotne vyhovujúcich a kvalitných pokrmov pre zamestnancov ÚVZ SR, ktoré sa pripravujú v kuchyni zariadenia spoločného stravovania ÚVZ SR. Inými slovami: v závodnej jedálni.
Príprava pokrmov, nápojov a potravín musí vyhovovať príslušným ustanoveniam legislatívy pre bezpečnosť potravín a Potravinového kódexu SR, ktoré upravujú a špecifikujú požiadavky na zariadenie spoločného stravovania.

S pozdravom

Odbor komunikácie

Úrad verejného zdravotníctva SR

PS: Pani kuchárka mi telefonicky povedala, že sa netreba čudovať, slanina ide na bryndzové halušky, klobáska do kapustnice…

Na čo však slúži pravá sviečkovica, neviem, na základných školách takéto mäso nenakupujú (prezradila mi jedna pani zástupkyňa školy). Možno na tatarák?

Tak, napríklad v Nitre, chcel nezávislý primátor pred voľbami to, aby mohla väčšina detí chodiť do škôlok vo svojej mestskej časti a stravovať sa v jedálňach podľa projektu Jamieho Olivera Food Revolution Day. Vôbec netuším, či sa to niekde podarilo zrealizovať. A taký nemecký Volkswagen sa rozhodol zamestnancom poskytovať v kantíne výhradne vegetariánsku stravu.

Ale to sú asi zlé príklady, sviečková, chorizzo či viedenské párky sú jednoducho stravovacou TOP. 🙂

Hena Ďurovová

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články