Parádny úspech šéfkuchára Romana Borovského a jeho tímu z reštaurácie Semillom. Dôkazom je ocenenie Zlatá vidlička

Šéfkuchár Roman Borovský (druhý z prava) a jeho tím z reštaurácie Semillom vo vinárstve Predium Vráble získali prestížne ocenenie Zlatá vidlička. Zdroj: archív Roman Borovský

Získať nejaké ocenenie vždy poteší, no získať ho po krátkom čase svojej činnosti, to je už dôvodom na oslavu. Úspechom, a nie práve bežným, sa môže popýšiť aj Roman Borovský, šéfkuchár reštaurácie Semillom, ktorá je vo vinárstve Predium vo Vrábľoch.

Neočakávaný, zato veľmi cenný úspech si pripísal na svoje konto nielen samotný šéfkuchár Roman Borovský, ale aj jeho kolektív v reštaurácii Semillom. Dôkazom je premiérové ocenenie Zlatá vidlička, ktoré získali v konkurencii 65 rozličných reštaurácií z celého Slovenska v súťaži Gurmán award. Po úspechu na Zimnom festivale jedla je to teda ďalšie ocenenie, ktoré si tento kuchársky mág a jeho kolektív pripísali. Cenu Zlatá vidlička si prevzal v známom bratislavskom hoteli Carlton.

Parádny úspech šéfkuchára Romana Borovského a jeho tímu z reštaurácie Semillom. Dôkazom je ocenenie Zlatá vidlička
Šéfkuchár reštaurácie Semillom vo vinárstve Predium Vráble Roman Vrbovský získal aj so svojím tímom ocenenie Zlatá vidlička. Zdroj: FB / Vinárstvo Predium Vráble

Šéfkuchár Roman Borovský a reštaurácia Semillom Vráble žali úspechy na prestížnom Zimnom festivale jedla

Do vitríny putuje prvá zlatá vidlička

Ocenenia v súťaži Gurmán award udeľuje bedeker Gurmán na Slovensku za výbornú gastronómiu a reštauračné služby. Ocenenia Gurmán Award, pod záštitou bedekra Gurmán na Slovensku, sú slovenskou obdobou Michelina vo svete. „Treba zdôrazniť, že všetky reštaurácie, ktoré sú v bedekri Gurmán na Slovensku, sú tie najlepšie na celom Slovensku a zaslúžia si veľký rešpekt,“ skonštatoval vydavateľ Radoslav Nackin. Kým kuchár z rozprávky Princezná so zlatou hviezdou získal od princa Radovana čestné ocenenie Zlatá vareška, Roman Borovský a jeho partia získali od vydavateľa bedekeru Gurmán a odbornej poroty Zlatú vidličku.

Parádny úspech šéfkuchára Romana Borovského a jeho tímu z reštaurácie Semillom. Dôkazom je ocenenie Zlatá vidlička
Ocenenie Zlatá vidlička, ktoré získal šéfkuchár Roman Vrbovský a jeho tím z reštaurácie Semillom vo vinárstve Predium vo Vrábľoch. Zdroj: FB / Vinárstvo Predium Vráble

Šéfkuchár BOROVSKÝ: Byť úspešný nie je vôbec ľahké, v zahraničí som získal neoceniteľné skúsenosti

Ocenenie Zlatá vidlička je 18 rokov mimoriadne prestížnym ocenením tých najlepších. Reštaurácia Semillom a jej šéfkuchár Roman Borovský sa medzi slovenskú elitu reštaurácií a šéfkuchárov dostali už po štyroch mesiacoch ich činnosti. „Utajení porotcovia chodia po jednotlivých prevádzkach ako hostia a zisťujú nielen kvalitu podávaného jedla, ale aj všetko okolo. Podľa ich spokojnosti udeľujú body, ktoré rozhodnú o ich úspešnosti. My sme v podstate o ničom ani nevedeli, dozvedeli sme sa to až vtedy ako sme dostali pozvanie do Carltonu na slávnostné vyhodnotenie,“ vysvetlil Roman Borovský, ktorý má z ocenenia pre seba i „kuchtíkov“ v jeho kolektíve veľkú radosť.

Dodo Púchovský

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Prihlásiť sa na odber
Upozorniť na
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre