12.6 C
Nitra
sobota, 13 apríla, 2024

Čerešňový chlebík s nádychom mäty bez lepku, bez laktózy

Čerstvá mäta, horká čokoláda, čerešne, táto kombinácia nikdy nesklame. Opäť som sa rozhodla pre zdravšie sladenie trstinovou melasou…

Má skutočne neobyčajnú chuť a má výrazne nižšiu kalorickú hodnotu. Je bohatá na minerály, vitamíny a ďalšie prospešné nutričné prvky. Veľmi rada pri pečení využívam rôzne prospešné suroviny a skúmam ich chute. Takisto to bolo aj pri tomto staršom recepte a verím, že táto kombinácia chutí vás osloví.

Jednoduchá osviežujúca roláda s jahodami a kokosom, bez lepku a múky

Čerešňový chlebík s nádychom mäty bez lepku, bez laktózy

Teraz je vhodné obdobie čerstvej mäty a čerešní, milujem túto sviežu kombináciu. Ovsenú múku dosiahneme aj mletím ovsených vločiek vo výkonnom mixéry na jemnú konzistenciu. Môžete použiť aj celozrnné jemné ovsené vločky. Prajem radostné pečenie….

Čerešňový chlebík s nádychom mäty /bez lepku, bez laktózy/

Doba pečenia/ 180°C, 30 – 35 minút

 

Suroviny/Cesto

4 vajíčka

150ml kokosové mlieko v krabici bez cukru  / náhrada – ryžové alebo ovsené mlieko /

50g mandľová múka  / mleté na jemno mandle vo výkonnom mixéry /

100g ovsená múka bez lepku

1čl jedlá sóda

1 a pol lyžice trstinová melasa

100g 76% kvalitná horká čokoláda

150 – 200g čerstvé čerešne

veľa čerstvej mäty / môžu byť rôzne druhy /

Jednoduchá galetka s jahodami a rebarborou na horúce dni

Postup

Najprv si natrhajte veľa čerstvej mäty, čo najviac aj rôzne druhy môžete miešať.  Ja som aspoň tri veľké hrste nazbierala. Umyjeme obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami v smootie mixéry.

Čerešňový chlebík s nádychom mäty bez lepku, bez laktózy

Vlejeme do misky, pridáme trstinovú melasu a opäť vyšľaháme s mixérom. Ak použijete iné sladidlo, chuť môže byť trochu odlišná. Postupne pridávame ostatné suroviny a nakoniec primiešame kvalitnú horkú čokoládu rozpustenú nad parou a čerstvé čerešne. 

Vlejeme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C, 30 – 35 minút. Koláčik si môžete oživiť rozpustenou čokoládovou polevou. Zaručujem neuveriteľnú chuť po zjedení koláčika, budete cítiť v ústach chuť mäty, no záleží  koľko jej pridáte do koláčika, odporúčam čo najviac.

Výborná kombinácia čokolády, čerešní a mäty nemôže predsa sklamať.        

S láskou k pečeniu Silvia

Nezabudnite sledovať aj môj instagramový účet, nájdete tam kopec sladkých inšpirácií. 

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho na Facebooku a dajte o ňom vedieť svojim priateľom. Pridajte sa k nám aj na Telegrame https://t.me/nnnoviny. Ďakujeme.

Prečítajte si tiež

Najnovšie články